Voetbal

Duitsland heeft volgens bondscoach Löw geen 'Italië-trauma'

Duitsland won op een groot toernooi nog nooit van Italië, maar Joachim Löw wil in aanloop naar de kwartfinale op het EK tussen de twee rivalen niet spreken van een trauma bij 'die Mannschaft'.

"Dat is oude koffie, wij houden van verse koffie. We moeten ervoor zorgen dat het ons dit keer goed zal smaken", aldus de Duitse bondscoach dinsdag op een persconferentie.

Löw doelde onder meer op de pijnlijke nederlagen van Duitsland tegen de Italianen op het WK 2006 en het EK 2012, beide keren in de halve finale. 

De landen troffen elkaar in totaal acht keer op een eindronde, waaronder ook in de finale van het WK 1982. Italië won toen met 3-1.

"Ik kijk uit naar het duel met de Italianen. Ze wonnen erg overtuigend van Spanje (2-0) en maakten verdedigend en ook aanvallend indruk. Italië is beter dan op het EK in 2012." 

"Het zal een open wedstrijd worden tussen twee gelijkwaardige teams. Er is vooraf niet echt een favoriet aan te wijzen", zei de 56-jarige bondscoach.

Fitte selectie

Het duel tussen Duitsland en Italië is zaterdag om 21.00 uur in Bordeaux. Löw beschikt over een fitte selectie voor de beladen confrontatie.

"Het is niet erg dat we zes dagen niet spelen. We zullen de concentratie niet verliezen", stelt Löw. De bondscoach beschikt over een volledig fitte selectie. Ook verdediger Jérôme Boateng is volledig inzetbaar.

"Ik moet de medische staf een groot compliment geven. Ze hebben hard gewerkt om Boateng weer fit te krijgen."

Lees meer over:
Tip de redactie