Hodgson stapt op als bondscoach van Engeland

De Engelse bondscoach Roy Hodgson heeft maandag gelijk na de verrassende uitschakeling in de achtste finales op het EK tegen debutant IJsland zijn ontslag ingediend. 

Engeland ging in Nice met 2-1 onderuit. De 'Three Lions' kwamen door een benutte strafschop van Wayne Rooney nog wel op voorsprong, maar Ragnar Sigurdsson en oud-Ajacied Kolbeinn Sigthorsson zorgden er alsnog voor dat de Engelsen vroegtijdig naar huis moeten.

"Ik was graag nog twee jaar doorgegaan, maar het is nu tijd voor iemand anders om deze selectie onder zijn hoede te nemen'', gaf Hodgson te kennen.

Het vertrek van Hodgson komt niet uit de lucht vallen. De Engelse voetbalbond FA liet onlangs al weten dat de 68-jarige oefenmeester alleen een contractverlenging tegemoet kon zien als Engeland de laatste vier in Frankrijk wist te bereiken.

De coach loodste de Engelsen wel zonder puntenverlies in de kwalificatiereeks naar het EK, waar zijn ploeg echter nooit kon overtuigen. Alleen de tweede poulewedstrijd tegen Wales werd gewonnen.

Video: Hodgson over zijn afscheid

Wales

Op het EK in Frankrijk boekte Engeland in de groepsfase alleen tegen Wales een benauwde zege: 2-1. Tegen Rusland (1-1) en Slowakije (0-0) werd er gelijkgespeeld, waarna de uitschakeling volgde tegen IJsland.

Hodgson stond sinds 2012 aan het roer bij Engeland, waarmee hij op het WK in 2014 niet verder kwam dan de groepsfase.

Eerder was hij bondscoach van Zwitserland en de Verenigde Arabische Emiraten en stond hij aan het roer bij onder meer Internazionale, Fulham en Liverpool.

Tip de redactie