Cannondale neemt vanaf zaterdag met drie Nederlanders deel aan de Tour de France. Tom-Jelte Slagter, Dylan van Baarle en Sebastian Langeveld geven in Frankrijk acte de présence namens de Amerikaanse wielerformatie.

Langeveld verschijnt voor de vijfde keer in zijn loopbaan aan de start van de Tour.

Pierre Rolland fungeert als kopman van Cannondale. De 29-jarige Fransman eindigde in het verleden al drie keer in de top tien van het algemeen klassement en won in 2011 de rit naar l'Alpe d'Huez.

De Sloveen Kristijan Koren, de Litouwer Ramunas Navardauskas, de Amerikanen Lawson Craddock en Alex Howes en de Deen Matti Breschel zijn eveneens opgenomen in de negenkoppige selectie van de World Tour-ploeg.

Cancellara

Fabian Cancellara doet voor de tiende en laatste keer in zijn carrière mee aan de Tour. Zijn ploeg Trek-Segafredo maakte maandag de laatste drie deelnemers bekend, en de 35-jarige Zwitser is er daar één van.

De Belg Edward Theuns en de Spanjaard Haimar Zubeldia zijn de andere twee renners die Trek maandag naar buiten bracht. Voor de 39-jarige Zubeldia wordt het zijn vijftiende deelname in de Franse rittenkoers. Giacomo Nizzolo, die zondag de Italiaanse kampioenstrui veroverde, ontbreekt in het team van Trek.

De Nederlandse kopman Bauke Mollema wist eerder al dat hij de 36-jarige Frank Schleck als meesterknecht mee zou krijgen naar de Tour. De Belg Jasper Stuyven, de Amerikaan Peter Stetina, de Zwitser Gregory Rast en de Spanjaard Markel Irizar zijn de andere Tour-deelnemers van Trek.

De Ronde van Frankrijk start zaterdag op Mont Saint-Michel en duurt in totaal drie weken.