Kiki Bertens heeft maandagavond overtuigend de tweede ronde bereikt op Wimbledon. De 24-jarige Wateringse was in twee sets te sterk voor Jelena Ostapenko: 6-3 en 6-2.

Bertens kwam voor het eerst in actie sinds haar verloren halve finale op Roland Garros begin deze maand. De nummer 28 van de wereld miste door een blessure het grastoernooi in Rosmalen.

Desondanks kende Bertens weinig problemen in de eerste ronde. Ze maakte in de eerste set weinig onnodige fouten en kon leunen op haar sterke eerste service. De halve finaliste van Roland Garros sloeg vijf aces.

Bertens kreeg in de eerste set liefst zes breakpunten, waarvan ze er twee benutte. Dat was genoeg om de eerste set binnen te slepen: 6-3.

Bertens sloeg ook in de tweede set direct toe door de servicegame van Ostapenko te pakken. Op 3-1 brak Bertens haar opponente uit Letland opnieuw, waarna ze simpel uitliep naar een overtuigende zege.

Tweede ronde

​De partij in Londen duurde uiteindelijk slechts een klein uurtje. Bertens komt in de tweede ronde uit tegen de winnares van het duel tussen Mona Barthel uit Duitsland en Danka Kovinic uit Montenegro.

De nummer 26 van de plaatsinglijst haalde in 2012 ook de tweede ronde. In 2013 en 2015 strandde Bertens op het Grand Slam-toernooi in de eerste ronde.