Voetbal

Ajax stelt Ouaali aan als hoofd jeugdopleiding

Saïd Ouaali is aangesteld als hoofd jeugdopleiding van Ajax. Hij tekent een contract dat ingaat op 1 juli 2016 en een looptijd heeft van drie jaar, tot medio 2019.

Ouaali is de opvolger van Wim Jonk, die in december 2015 na een meningsverschil met de andere leden van het technisch hart, Frank de Boer, Dennis Bergkamp en Marc Overmars, vertrok bij de club. 

Sinds het vertrek van Jonk was Ouaali al interim hoofd jeugdopleidingen bij Ajax. Daarnaast was hij werkzaam als coördinator van de bovenbouw.

Ouaali is sinds seizoen 2011/2012 als trainer in de jeugdopleiding werkzaam bij de Amsterdamse club. Met zijn aanstelling als hoofd jeugdopleidingen treedt Ouaali toe tot het technisch hart van de club dat verder bestaat uit Marc Overmars, Edwin van der Sar en Bergkamp.

"Het is geweldig dat ik mijn huidige werkzaamheden bij Ajax vanaf komend seizoen kan blijven voortzetten. Deze aanstelling getuigt van waardering en daar ben ik uiteraard bijzonder trots op", reageert Ouaali op de officiële website van de club.

Edwin van der Sar, voorzitter van het technisch hart bij Ajax, laat weten Ouaali de juiste man voor de functie te vinden. "Voor ons is het van belang dat naast goed scouten en goed opleiden, de stap naar het eerste elftal makkelijker gaat verlopen. Dat proces kan verder verbeterd worden en daar ligt een belangrijke taak voor Dennis en Saïd."

Lees meer over:
Tip de redactie