PSV is maandag begonnen aan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. Tijdens de eerste training ontbraken de meeste internationals nog.

Luuk de Jong, Luciano Narsingh, Jeroen Zoet en Jetro Willems sluiten vrijdag pas aan bij de landskampioen. Zij gingen na het Eredivisieseizoen nog met Oranje op oefentrip. Davy Pröpper en Jürgen Locadia waren wel aanwezig op de Herdgang.

Ook Héctor Moreno, Andrés Guardado en Santiago Arias, allen actief geweest op de Copa América, melden zich pas later in juli in Eindhoven. Stijn Schaars trainde wel mee. Zijn contract bij PSV liep afgelopen seizoen af, maar de middenvelder houdt zijn conditie op peil bij de club.

De eerste oefenwedstrijd van PSV staat zaterdag gepland. De ploeg van trainer Phillip Cocu speelt dan tegen de amateurs van VV Dongen. Verder staan oefenduels gepland tegen Queens Park Rangers, West Bromwich Albion, FC Porto en FC Eindhoven.

De eerste serieuze uitdaging staat 31 juli op het programma als PSV het in de strijd om de Johan Cruijff Schaal in Amsterdam opneemt tegen bekerwinnaar Feyenoord.

Bosz

Peter Bosz begon maandag aan zijn eerste werkdag als trainer van Ajax. De Amsterdammers beginnen officieel pas dinsdag, als de traditionele bosloop op het programma staat, aan de voorbereidingen. Maandag was vooral tijd voor gesprekken en medische testen.

Ajax speelt op 20 juli een oefenwedstrijd tegen Olympique Marseille. Beide clubs trappen om 20.00 uur af in het Franse Beziers. Op hetzelfde veld oefent Ajax daar vanaf 15.00 uur met een andere ploeg tegen AS Beziers.

Bosz reageerde op de officiële clubkanalen positief na zijn eerste werkdag. "Dat het een heel grote club is wisten we al, maar dat wordt echt duidelijk als je hier een paar dagen rondloopt", aldus de trainer, die zo snel mogelijk wil beginnen met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. 

"De manier van spelen moeten we zo snel mogelijk erin krijgen. Daarvoor hebben we een fitte groep nodig, maar de jongens moeten ook precies weten hoe we willen gaan spelen."