Sergio Romero hoopt dat Lionel Messi nog terugkomt op zijn beslissing om nooit meer voor de nationale ploeg van Argentinië uit te komen. 

"Hij liet zijn emoties de vrije loop na weer een gemiste kans op een prijs", zei de doelman na de verloren strafschoppenserie van zijn ploeg tegen Chili in de finale van de Copa América.

"In het heetst van de strijd roep je dan misschien zoiets."

Romero, oud-doelman van AZ, hoopt dat de 29-jarige Messi snel weer snel het shirt van Argentinië draagt. De vedette zelf wekte echter de indruk dat zijn besluit definitief was. Hij klonk erg stellig na zijn vierde verloren finale met de nationale ploeg.

"International zijn is kennelijk niets voor mij", zei de aanvaller die de afgelopen jaren alles won wat er te winnen viel met Barcelona. "Dit doet heel erg pijn, maar het is me denk ik niet gegund."

Video: Messi stopt als international Argentinië

Messi stopt als international Argentinië
Messi stopt als international Argentinië

Finale

Messi verloor met Argentinië voor de derde keer een finale van de Copa América. Twee jaar geleden was Duitsland te sterk in de WK-finale. De eindstrijd tussen Argentinië en Chili leverde geen doelpunten op in reguliere speeltijd en verlenging.

Messi miste de eerste penalty van zijn ploeg in de strafschoppenserie, die Chili won (2-4). Hij schoot over. Als we hem mogen geloven, dan was dat zijn laatste actie in het shirt van de nationale ploeg.