Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Chili wint Copa América na strafschoppen

Chili heeft de Copa América gewonnen. Na een finale zonder doelpunten in reguliere speeltijd en verlenging nam de ploeg net als vorig jaar de strafschoppen beter dan Argentinië (4-2). 
Door ANP/NU.nl

Sterspeler Lionel Messi miste de eerste penalty voor de Argentijnen. De teleurgestelde vedette kondigde meteen zijn afscheid aan bij de nationale ploeg.

De finale was een typische Zuid-Amerikaanse wedstrijd vol temperament. Beide teams eindigden de eerste helft met tien man. Marcos Rojo (Argentinië) kreeg direct rood en Marcelo Díaz (Chili) incasseerde in korte tijd twee gele prenten. 

Chili maakte in de reguliere speeltijd wel al de meeste aanspraak op de winst. De Argentijnse doelman Sergio Romero, oud-keeper van AZ, had echter een aantal goede reddingen in huis. Aan de andere kant wist Claudio Bravo zijn doel ook schoon te houden.

Copa America in beeld

Messi

Voor Messi was de nederlaag na strafschoppen een reden om zijn vertrek als international aan te kondigen. De 29-jarige aanvaller verloor ook zijn vierde grote finale met de nationale ploeg. "Ik weet niet wat het is, maar het wil maar niet lukken", treurde hij. "International zijn is kennelijk niets voor mij", stelde de aanvaller die de laatste jaren met Barcelona extreem succesvol was.

Tweevoudig wereldkampioen Argentinië wacht al 23 jaar vergeefs op een hoofdprijs. De formatie won in 1993 voor het laatst de Copa América.

Colombia stelde zaterdag al de derde plek van de Copa América veilig, door in de troostfinale Amerika te verslaan met 1-0. Carlos Bacca maakte het enige doelpunt van die wedstrijd, op aangeven van Santiago Arias van PSV.


Lees meer over:

Copa America

Aanbevolen artikelen