De wereldkampioen in het zwaargewicht Tyson Fury heeft zondag in duidelijk bewoordingen ontkend dat hij doping heeft gebruikt.

De Sunday Mirror berichtte eerder op de dag dat de 27-jarige bokser verdacht wordt van het gebruik van verboden middelen. De Engelsman zou begin 2015 al betrapt zijn. Bij hem zouden sporen van anabole steroïden zijn aangetroffen.

Fury reageerde 's middags via zijn management kort maar krachtig op de berichtgeving van de Britse krant.

"We zijn verbijsterd door het verhaal in de Mirror. Tyson Fury ontkent absoluut elke aantijging van doping. Hij kijkt uit naar zijn herstel en naar de verdediging van zijn wereldtitels tegen Vladimir Klitschko in oktober.''

Het is nog onduidelijk waarom Fury tot dusver niet officieel is aangeklaagd. Volgens de Mirror zou hij in september wel zijn verhoord door boks- en dopingautoriteiten. Het onderzoek zou nog niet zijn afgerond.

Uitgesteld

Fury onttroonde Klitsjko vorig jaar als onbetwiste wereldkampioen in het zwaargewicht. De Britse uitdager versloeg 'Dr. Steelhammer' eind november in Düsseldorf op punten. Voor de 40-jarige bokser uit Oekraïne was het zijn eerste nederlaag in elf jaar.

Voor 9 juli stond in Manchester een revanchepartij om de kampioensgordels van de WBA en WBO op het programma.

Dat gevecht werd vrijdag echter uitgesteld omdat Fury op een training een enkelblessure opliep en zes tot zeven weken rust moet houden. De 'Gypsy King' beloofde zijn fans dat het duel met Klitsjko zo snel mogelijk alsnog wordt afgewerkt.

Video: Fury spreekt fans toe over blessure

Tyson Fury spreekt fans toe over blessure
Tyson Fury spreekt fans toe over blessure