Ajax raakt Mike van der Hoorn waarschijnlijk kwijt aan Swansea City. De Amsterdammers zouden een mondeling akkoord met de Premier League-club hebben bereikt over de transfersom van de 23-jarige verdediger.

Volgens De Telegraaf ontvangt Ajax 2,5 miljoen euro voor de voormalig jeugdinternational van Oranje. Dat bedrag is exclusief bonussen en percentage doorverkoop.

Van der Hoorn moet zelf nog wel om de tafel met Swansea City. De Almeerder reist daarom begin volgende week af naar zijn nieuwe werkgever.

"Er wordt nu een afspraak gemaakt om naar Engeland te gaan", aldus Van der Hoorn. "Swansea City is een prachtige club."

Van der Hoorn heeft in de Arena nog een contract tot medio 2017, waardoor Ajax niet onwelwillend tegenover een verkoop staat. De centrale verdediger kwam in totaal tot 48 optredens voor de Amsterdammers en scoorde daarin vier keer.

2013

Ajax nam Van der Hoorn in de zomer van 2013 voor vier miljoen euro over van FC Utrecht. Hij kon echter alleen in het laatste half jaar op veel speeltijd rekenen omdat de Amsterdammers toen met het nodige blessureleed kampten.

Swansea City werd afgelopen seizoen twaalfde in de Premier League. Bij de Welshmen staan ook de Nederlanders Marvin Emnes en Kenji Gorré onder contract. Leroy Fer werd het voorbije jaar gehuurd van Queens Park Rangers.