De Nederlandse hockeysters hebben zaterdag ook de vijfde en laatste groepswedstrijd op de Champions Trophy gewonnen. De ploeg van bondscoach Alyson Annan klopte in Londen titelverdediger Argentinië met 2-0.

Lidewij Welten opende in de 29e minuut de score. Kelly Jonker besliste de krachtmeting in de slotfase definitief. Ze trof doel op het moment dat Argentinië erg aandrong.

Beide landen wisten voor de wedstrijd al dat ze elkaar zondag in de finale opnieuw treffen. Oranje won de poule met de maximale score van vijftien punten, Argentinië eindigde als tweede met tien punten.

Nederland is de regerend olympisch- en wereldkampioen. Argentinië won maar liefst vijf van de zes laatste edities van de Champions Trophy, het zeslandentoernooi dat na 2018 van de internationale kalender verdwijnt.

Oranje won het toernooi in 2011 voor de zesde en laatste keer. Ook Argentinië en Australië schreven de Champions Trophy zes keer op hun naam. De winnaar van de finale van zondag mag zich dus recordhouder noemen.