Binnen FC Twente is een conflict ontstaan tussen een groep financiers onder aanvoering van Dik Wessels en de nieuwe raad van commissarissen en directie van de club. 

Sommige geldschieters willen af van directeur Onno Jacobs en commissarissen Jan Schutrups en Ton Heerts. Schutrups zou uiteindelijk wel mogen blijven, maar niet als voorzitter.

Bouwmagnaat Wessels en enkele andere geldschieters zouden het vertrouwen in het drietal hebben verloren. Belangrijke reden daarvoor zou het gegeven zijn dat de drie akkoord zijn gegaan met het betalen van een schadevergoeding van 1,7 miljoen euro aan de andere clubs uit de Eredivisie.

Ook zou een aantal ondernemers die borg staan woedend zijn over het feit dat de door hen afgegeven garantstelling waarschijnlijk spoedig moet worden aangesproken door de club.

Wessels en een aantal andere zakenlieden hebben zich garant gesteld voor 12 miljoen euro. Wessels verstrekt FC Twente zelf een lening van 4 miljoen euro en staat ook nog eens voor 4 miljoen garant. Daarmee is hij de grootste van de circa vijftien zakenlieden die een borgstelling hebben afgegeven.

Wessels bevestigt zaterdag in TC/Tubantia niet dat hij uit is op het vertrek van het drietal. ''Het klopt dat er een behoorlijk verschil van mening is. Maandagavond praten wij als garantstellers met elkaar en moet FC Twente ons cijfers presenteren. Daar hangt veel van af. Ik haak niet af als het om geld gaat, absoluut niet. Maar ik wil wel plezier hebben en niet nog meer ellende aan de kop, want dat heb ik al genoeg gehad.''

Toezicht

Een woordvoerder van FC Twente legt uit dat de vereniging uit Enschede de andere clubs uit de Eredivisie wel tegemoet moest komen.

''Onze bestuurders hebben die claim van Eredivisie CV van 5 miljoen weten terug te brengen naar 1,7 miljoen, maar aan betalen was niet te ontkomen. We hebben de garantstellers nu een vorm van toezicht aangeboden en hopen er men hen uit te komen. Maar terug naar de tijd van 'wie betaalt bepaalt’ is op basis van onze nieuwe statuten niet meer mogelijk."