België plaatste zich met zes punten uit drie duels redelijk eenvoudig voor de achtste finales op het EK, maar toch kreeg bondscoach Marc Wilmots de afgelopen weken veel kritiek te verduren.

"Dat is op zich normaal na een nederlaag. Je mag een match analyseren, maar dan moet je me wel zeggen welke tactische fouten ik maak. Er wordt gezwaaid met het woord "tactiek", maar geef mij dan argumenten. Want die hoor ik niet", laat Wilmots vrijdag aan Sporza weten.

"Wat ik wel zie, is dat mijn groep altijd reageert na een nederlaag. We krijgen een klap en boem, we vertrekken weer."

België verloor zijn openingswedstrijd op het EK met 2-0 tegen Italië. Wilmots zou volgens de media zijn ploeg te behoudend hebben laten spelen. De kritiek raakte hem naar eigen zeggen niet.

"Nee, ik ga door. Maar voor mijn familie is het wel erg", zegt Wilmots. Bij de RTBF voegt hij er nog aan toe: "Beseffen ze soms wel waarmee ze bezig zijn? Een van mijn kinderen moet een kalmeermiddel nemen."

"Eén persoon heeft het echt persoonlijk gemaakt, die wil mij afmaken. Maar goed, daar moeten we niet veel aandacht aan geven, het leven gaat voort."

België neemt het zondag om 21.00 uur in Toulouse op tegen Hongarije. De winnaar stuit in de kwartfinales op Wales of Noord-Ierland.