Wilco Kelderman heeft er alle vertrouwen in dat hij een etappe kan winnen in de komende editie van de Tour de France.

"Ik heb nu wel geleerd dat ik op mijn eigen manier moet koersen. Ik ga de Tour lekker open in en de juiste momenten uitkiezen. Dan komt het vanzelf wel goed", laat de renner van Lotto-Jumbo aan WielerFlits weten.

Kelderman eindigde vorige week als achtste in de Ronde van Zwitserland. De 25-jarige Amersfoorter droeg zelfs één dag de gele leiderstrui.

"Ik moet er wel voor zorgen dat ik heel blijf in Frankrijk. Ik heb gewoon een heel goed niveau en dat komt er ook wel uit in de Tour."

Kelderman heeft zijn klassementsambities een beetje laten varen en zet dus vol in op een ritzege. "Ik laat het klassement niet zomaar lopen, dat is natuurlijk zonde. Maar ik ga niet de hele dag geforceerd van voren rijden. Dat is niet de bedoeling."

"Het kan best dat ik hier en daar wat tijd verlies. De eerste insteek is gewoon heel blijven en goed de eerste week doorkomen. Je zal me echt gaan zien als de lastige etappes beginnen."

Gesink

Lotto-Jumbo kreeg woensdag een tegenvaller te verwerken toen bekend werd dat de beoogde kopman Robert Gesink de Tour aan zich voorbij moet laten gaan omdat hij nog niet voldoende is hersteld van een hersenschudding. Voor Kelderman verandert er echter weinig.

"Voor mij blijft in principe alles hetzelfde zoals we hadden afgesproken. Door de afwezigheid van Robert ligt alleen de nadruk nu net iets anders in de ploeg."

De Tour gaat op 2 juli van start met een etappe van Mont-Saint-Michel naar Utah Beach.