De Britse bokser Tyson Fury heeft het beladen wereldtitelduel met de Oekraïner Vladimir Klitschko uitgesteld.

Fury (27) liep tijdens een training een enkelblessure op en moet zes tot zeven weken rust houden, zo meldde hij vrijdag via Instagram. Het gevecht zou op 9 juli plaatsvinden in Manchester.

''Het spijt me voor al mijn fans, maar blessures komen nu eenmaal voor. De partij is uitgesteld, maar zal zo snel mogelijk weer op de agenda komen'', liet Fury weten.

Het zou het tweede gevecht in relatief korte tijd worden tussen de twee zwaargewichten. In november vorig jaar won de nog ongeslagen Fury in het Duitse Düsseldorf op punten.

Daarmee onttroonde hij Klitschko als langdurige wereldkampioen van de WBO, WBA, IBO en IBF. De 40-jarige Oekraïner was tot zijn gevecht met de dertien jaar jongere Brit elf jaar ongeslagen als profbokser.

Klitschko liet na zijn verloren wedstrijd weten gebruik te maken van de optie in zijn miljoenencontract van het titelgevecht om Fury uit te dagen.

Video: Fury spreekt fans toe over blessure

Tyson Fury spreekt fans toe over blessure
Tyson Fury spreekt fans toe over blessure

Schorsing

Klitschko zei donderdag dat Fury geschorst moet worden. Volgens de veteraan heeft de Brit alle grenzen overschreden met zijn controversiële uitspraken onlangs over vrouwen, homo's en Joden.

"Hij klonk toen net als Hitler'', zei Klitschko donderdag. "Die man is een imbeciel."