Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel hebben deelname aan de Olympische Spelen in zicht.

Het Nederlandse beachvolleybalteam bereikte vrijdag de finale van de Continental Cup in Stavanger, en is nog één zege verwijderd van afvaardiging.

Jantine van der Vlist en Sophie van Gestel hebben deelname aan de Olympische Spelen in zicht. Het Nederlandse beachvolleybalteam bereikte vrijdag de finale van de Continental Cup in Stavanger, en is nog één zege verwijderd van afvaardiging.

Oranje versloeg Tsjechië met 2-0. Eerst wonnen Van der Vlist en Van Gestel hun partij met 2-1 van Kristyna Kolocova en Michala Kvapilova.

Jolien Sinnema en Rimke Braakman zetten daarna Nederland op een beslissende voorsprong door hun wedstrijd ook in drie sets te pakken: 2-1. Dat deden ze tegen Markéta Sluková en Barbora Hermannova.

Oostenrijk

''Dit is niet normaal, we flikken het. Zo gaaf. We speelden vrijuit en dan zie je wat we kunnen. Vol overtuiging hebben we de Tsjechen onder druk gezet. Wij mochten hier, Slukova en Hermannova moesten'', zo vertelde Sinnema na afloop.

''Het is zo heerlijk hoe we gespeeld hebben. De service liep goed en mijn blok ook. Dit geeft ons vertrouwen, morgen willen we weer. Hier even van genieten en morgen knallen in de finale.''

De deelnemende landen strijden in Stavanger met twee duo's om één ticket naar Rio de Janeiro. Als Nederland de finale wint, mogen Van der Vlist en Van Gestel naar de Spelen, en niet Sinneme en Braakman. Van der Vlist/Van Gestel staat namelijk hoger op de wereldranglijst.

Zaterdag is Oostenrijk of Oekraïne de tegenstander van Nederland in de finale.