Lotto-Soudal heeft André Greipel als kopman aangeduid voor de Tour de France. De 33-jarige Duitser won vorig jaar vier etappes en moet de Belgische ploeg in de massasprints opnieuw aan overwinningen helpen. 

Greipel krijgt met zijn landgenoot Marcel Sieberg, de Nieuw-Zeelander Greg Henderson en de Belgen Jürgen Roelandts en Jens Debusschere vier knechten mee.

De Fransman Tony Gallopin, de Australiër Adam Hansen en de Belg Thomas De Gendt krijgen van de ploegleiding een vrije rol. Lars Bak is de negende man in de selectie.

De Deen krijgt de voorkeur boven klimmer Bart De Clercq, die later dit seizoen voor een klassement in de Vuelta mag koersen.

De Tour gaat op 2 juli van start met een etappe van Mont-Saint-Michel naar Utah Beach. De kans is groot dat die rit in een massasprint eindigt.

Concurrentie

Manager Marc Sergeant van Lotto-Soudal heeft er alle vertrouwen in dat Greipel zijn ploeg weer aan ritzeges kan helpen in de Ronde van Frankrijk. 

"De concurrentie tussen de sprinters is groot, maar de afgelopen twaalf maanden heeft André bewezen dat hij er staat op de grote momenten. Hij krijgt daarvoor zijn vertrouwde sprinttrein in steun", aldus Sergeant.