LAGUNA BEACH - De Amerikaanse tennisster Lindsay Davenport heeft haar afscheid voorlopig uitgesteld. Ze heeft haar deelneming aan de Australian Open in januari reeds toegezegd en haar agenda tot eind maart volgeboekt met toernooien. Dat heeft ze in haar woonplaats Laguna Beach, Californië, bekendgemaakt.

Davenport (28) zinspeelde er de afgelopen maanden op dat ze aan het einde van dit jaar afscheid wilde nemen van het tennis en een gezin wilde stichten. Een sterke zomer met vier toernooizeges en een ongeslagen reeks van 22 wedstrijden heeft haar ervan overtuigd dat er voor haar nog toekomst is in het tennis.

Op Wimbledon en US Open behoorde ze tot de kanshebbers. In beide grandslams verloor ze in de halve finales van de latere winnares. Op Wimbledon van Maria Sjarapova, in New York van Svetlana Koetsnetsova. "In beide partijen werd ik gehinderd door blessures", keek ze terug. "Anders had ik een goede kans gemaakt." In Melbourne gaat ze in januari op jacht naar haar vierde grandslamzege.

Davenport

Davenport werd maandag voor de zesde keer de nummer een in het vrouwentennis. Ze loste de Française Amélie Mauresmo af. In oktober 1998 werd ze voor de eerste keer nummer een, in januari 2002 voor de laatste keer. Dit jaar won ze 61 partijen, wat resulteerde in zeven toernooizeges, en verloor ze slechts acht keer. Daarmee is ze veruit de beste speelster van het jaar.