Richie Porte en Tejay van Garderen zijn de speerpunten van de ploeg van BMC in de Tour de France. De ploeg van FDJ gaat met kopman Thibaut Pinot op zoek naar succes in de Ronde van Frankrijk.

Porte en Van Garderen delen het kopmanschap bij BMC, dat met beide renners hoog wil eindigen in het algemeen klassement van de Franse wielerronde.

Van Garderen stond vorig jaar op de derde plaats toen hij in de slotweek vanwege ziekte moest opgeven, maar de 27-jarige Amerikaan schreef afgelopen week in de Ronde van Zwitserland een bergetappe op zijn naam en bewees daarmee dat hij in vorm is voor de Tour.

De Amerikaan deelt het kopmanschap met de Australiër Porte, die de Sky-ploeg van Chris Froome heeft verruild voor BMC. De Belg Greg Van Avermaet en de Australische tijdritspecialist Rohan Dennis mogen in de Tour voor dagsucces gaan. Vorig jaar boekten zij beide een ritzege. 

De Duitser Marcus Burghardt, de Zwitser Michael Schär, de Amerikaan Brent Bookwalter, de Italiaan Damiano Caruso en de Fransman Amaël Moinard maken de ploeg compleet. "Een diverse groep renners", zo omschrijft ploegbaas Jim Ochowicz zijn equipe. "Iedereen heeft zijn eigen rol."

FDJ

Pinot voert de equipe van FDJ aan in de Tour. De 26-jarige klimmer eindigde twee jaar geleden als derde in het klassement. Ook schreef hij vorig jaar de bergetappe naar de Alpe d'Huez op zijn naam. In het eindklassement moest hij toen genoegen nemen met de zestiende plaats.

Dit jaar gaat Pinot weer voor een topklassering. De Fransman verkeert in vorm, getuige zijn overwinning in de koninginnenrit van het Critérium du Dauphiné.

De Fransman krijgt in de etappekoers door eigen land steun van zes ervaren landgenoten: William Bonnet, Matthieu Ladagnous, Cédric Pineau, Anthony Roux, Jérémy Roy en Arthur Vichot. De ploeg van FDJ wordt gecompleteerd door de Zwitsers Steve Morabito en Sébastien Reichenbach.