FC Twente zal het volgens technisch directeur Ted van Leeuwen erg lastig gaan krijgen in het komende Eredivisieseizoen.

"We maken ons op voor een degradatiestrijd. We werken met een derde van het budget van twee jaar terug en proberen dit jaar te overleven door creatief te zijn", zegt Van Leeuwen woensdag tegen de NOS.

De landskampioen van 2010, die afgelopen seizoen als dertiende eindigde, werkte woensdag de eerste training van de voorbereiding af.  Door alle onduidelijkheid of Twente in de Eredivisie of in de Jupiler League zou komen te spelen, loopt de club enorm achter op de voorbereidingen.

"Alle spelers die we wilden hebben, spelen door de onduidelijkheid inmiddels ergens anders", vertelt Van Leeuwen, die pas sinds de uitspraak van de beroepscommissie weet dat Twente ook komend jaar in de Eredivisie uitkomt.

Ziyech

Hakim Ziyech was niet aanwezig bij de eerste training, omdat het afgelopen seizoen voor hem langer duurde vanwege interlands met Marokko.

De kans is groot de 23-jarige middenvelder al vertrokken zal zijn als de competitie begint, maar volgens Van Leeuwen is dat geen uitgemaakte zaak.

"We dachten ook dat de degradatie zeker was, dus je weet het nooit. Ook niet met Ziyech. Maar het spel komt nu weer op gang."