Piet de Visser denkt dat er veel voordelen zitten aan het feit dat Ajax weer spelers uit Zuid-Amerika scout. 

De Amsterdammers haalden deze transferperiode met spits Matteo Cassierra (19) en verdediger Davinson Sanchez (20) twee jonge Colombianen binnen. 

De Visser, werkzaam als scout  van Chelsea, zag Sanchez al eens aan het werk. "Hij is sterk, snel en heeft ongelooflijk veel power. Opbouwend zal het in Nederland nog een paar tandjes beter moeten, maar zijn mentaliteit is geweldig", stelt hij in gesprek met Voetbal International

"Deze jongens kunnen power en passie brengen en daar zullen de andere spelers in meegaan. Kijk maar naar Davy Pröpper bij PSV: Andrés Guardado bleef maar gaan en vocht voor elke bal, Davy deed hetzelfde", aldus de 82-jarige scout.

Voor zowel Cassierra als Davinson betaalde Ajax een transfersom van rond de vijf miljoen euro. "Een goede ontwikkeling", zo verwacht De Visser. "Dit zijn jongens met potentie. Je moet ze de kans geven te groeien, net zoals je dat met jongens uit Nederland zou doen. Natuurlijk neemt Ajax een financieel risico, maar ik vind het een goede ontwikkeling."

De oud-trainer is dan ook van mening dat de Colombianen in Amsterdam niet te snel afgeschreven moeten worden. "Deze jongens uit Zuid-Amerika brengen iets extra's, iets wat we in Nederland misschien wel missen. Het is dan ook een aardige ontwikkeling in de hele discussie over de toekomst van ons voetbal."