Ajax heeft zich definitief versterkt met Davinson Sanchez. De 20-jarige Colombiaanse verdediger doorstond dinsdag met succes de medische keuring in Amsterdam.

Sanchez komt over van Atlético Nacional uit zijn geboorteland en heeft in de Arena een contract tot de zomer van 2021 getekend.

Met de overgang is naar verluidt ruim vijf miljoen euro gemoeid. De jeugdinternational kwam in totaal negentien keer in actie voor Atlético Nacional.

Sanchez is de tweede aankoop van Ajax deze zomer. De Amsterdammers trokken vorige week ook al spits Mateo Cassierra aan. De 19-jarige landgenoot van Sanchez tekende eveneens een verbintenis voor vijf jaar in de Arena.

Sanchez stond ook in de belangstelling van FC Barcelona, dat hem eerst in het tweede elftal wilde laten spelen. FC Basel was ook in de markt voor de verdediger.

Van der Hoorn

Door de komst van Sanchez lijkt het vertrek van Mike van der Hoorn weer een stap dichterbij gekomen. De verdediger, die het afgelopen seizoen pas veel speeltijd kreeg toen Kenny Tete geblesseerd raakte, wil zijn loopbaan graag in de Premier League vervolgen.

Ajax is ook nog op zoek naar een buitenspeler, na het vertrek van Viktor Fischer naar Middlesbrough. De club wil bovendien werk maken van de komst van Klaas-Jan Huntelaar als Arek Milik zich op het EK in de kijker speelt bij een andere club. De spits staat nog onder contract bij Schalke 04.