Bert van Oostveen lijkt niet van plan De Graafschap tegemoet te komen. De club uit Doetinchem gaat deze week om tafel met de directeur betaald voetbal van de KNVB om te praten over de gevolgen van de uitspraak van de beroepscommissie.

"Wat we van plan zijn met De Graafschap? Niks. Ik heb ze uitgenodigd voor een kop koffie", laat Van Oostveen dinsdag aan Voetbal International weten. "Ik lees net als jullie dat er iets leeft. Dat wil ik dan graag van ze horen."

De Doetinchemmers degradeerden afgelopen seizoen via de play-offs naar de Jupiler League, maar leken toch in de Eredivisie te mogen blijven omdat FC Twente zijn licentie zou kwijtraken als straf voor alle financiële wanorde van de afgelopen jaren.

Afgelopen vrijdag werd FC Twente echter alsnog in het gelijkgesteld, waardoor die ploeg in de Eredivisie blijft en De Graafschap na een maand onzekerheid volgend seizoen alsnog een niveau lager moet uitkomen.

Cambuur

Van Oostveen begrijpt naar eigen zeggen de emotie bij de club uit de Achterhoek, maar doet geen beloftes. "Ik hoor verhalen over een negentiende plek in de Eredivisie. Ik zie daar geen juridische gronden voor. En een financiële tegemoetkoming lijkt me ook niet gegrond."

"Ze zijn gedegradeerd. De Graafschap had alle onzekerheid kunnen voorkomen. Ze hadden kunnen zeggen: wij zijn gedegradeerd. Dan hadden wij Cambuur Leeuwarden gebeld. Ik zie geen juridische gronden, ze moeten me maar uitleggen wat ze bedoelen."