BOSTON - De honkballers van de Boston Red Sox blijven nog altijd in de race voor een plaats in de World Series. Door een 5-4-overwinning in het vijfde duel van de best-of-seven series bracht het team de achterstand op de New York Yankees nog verder terug tot 2-3. De Red Sox wonnen ook de vierde wedstrijd. De zesde ontmoeting in de American League is dinsdag in New York.

De wedstrijd in Boston duurde bijna zes uur en was de langste in de geschiedenis van de playoffs. De Yankees leken aanvankelijk op weg naar de beslissende vierde zege voor een plaats in de World Series, maar in de achtste inning trok Boston de stand gelijk tot 4-4. Pas in de veertiende inning wisten de Red Sox het winnende punt te maken.

In de National League hebben de Houston Astros nog één overwinning nodig om zich voor het eerst in de geschiedenis te kwalificeren voor de World Series. Het team versloeg de St Louis Cardinals in het vijfde duel met 3-0 en leidt in de best-of-seven series met 3-2. De reeks wordt woensdag vervolgd in St Louis.