Voetbal

De Graafschap gaat in gesprek met KNVB over uitspraak beroepscommissie

De Graafschap gaat deze week nog praten met directeur betaald voetbal Bert van Oostveen over de gevolgen van de uitspraak van de beroepscommissie.

De commissie stelde vrijdag FC Twente alsnog in het gelijk, waardoor de club uit Enschede in de Eredivisie mag blijven en De Graafschap degradeert naar de Jupiler League.

"We hebben maandag telefonisch contact gehad met Van Oostveen en de afspraak gemaakt om een kop koffie te drinken", zegt commercieel directeur Martine Zuil van De Graafschap op de clubsite.

"Wij willen graag van hem horen hoe hij tegen de situatie aankijkt en of hij ons kan helpen. Het gaat ons om de bizarre gang van zaken over dit onderwerp. En om de enorme consequenties daarvan voor onze club. Daar willen we helderheid over. We hopen op een chique oplossing voor deze nare situatie."

Juridische stappen

Of de club uit Doetinchem een juridische procedure zal starten tegen de KNVB wordt nog in het midden gelaten.

"We zijn bezig onze juridische positie te onderzoeken en de mogelijkheden in kaart te brengen. Maar voordat we überhaupt die kant op sturen, is het natuurlijk altijd goed om over en weer de standpunten te belichten en de mogelijkheden te onderzoeken om er samen in redelijkheid uit te komen", vindt Zuil.

De Graafschap is er volgens de commercieel directeur niet op uit om FC Twente de licentie weer te ontnemen. "FC Twente heeft oneindig veel geluk gehad met de kennelijk door de licentiecommissie gemaakte fout met betrekking tot de 'schoon schip verklaring'. Dat is mooi voor FC Twente, en het is er ons niet om te doen dat feestje te verstoren."

Boetes

De Graafschap degradeerde afgelopen seizoen naar de Jupiler League, maar leek toch in de Eredivisie te mogen blijven toen FC Twente zijn licentie kwijtraakte, als straf voor alle financiële wanorde van de afgelopen jaren.

De Tukkers gingen echter met succes in beroep tegen dat besluit van de licentiecommissie. De beroepscommissie oordeelde vrijdag dat FC Twente in de Eredivisie mag blijven spelen en alleen boetes van in totaal 181.000 euro moet betalen.

Lees meer over:
Tip de redactie