Engelse bondscoach Hodgson baalt van gemiste kansen op EK

De Engelse bondscoach Roy Hodgson kijkt met weinig plezier terug op de groepsfase van het EK, hoewel zijn ploeg zich daarin wel kwalificeerde voor de achtste finales.

Ondanks de aanwezigheid van erkende doelpuntenmakers als Harry Kane, Jamie Vardy en Wayne Rooney scoorde Engeland 'slechts' drie keer in groep B.

 ''Heel frustrerend'', erkende de 68-jarige Hodgson. ''We hebben onze drie wedstrijden allemaal gedomineerd, maar er slechts één van gewonnen.''

De 'Three Lions' begonnen het EK met een gelijkspel tegen Rusland (1-1), boekten daarna een zwaarbevochten overwinning op Wales (2-1) en sloten maandagavond af met een doelpuntloos gelijkspel tegen Slowakije (0-0).

''Opnieuw hebben we heel veel kansen gecreëerd. Helaas wisten we er daar niet één van te benutten'', zei Hodgson, die zelf de nodige kritiek kreeg omdat hij zijn elftal op liefst zes plaatsen had gewijzigd.

Door het gelijkspel tegen Slowakije moest Engeland de eerste plaats aan Wales laten, waardoor mogelijk in de kwartfinale een zware confrontatie met Frankrijk wacht.

Domineren

''Natuurlijk is het teleurstellend om tweede te worden, we hadden de groep graag gewonnen. We zullen wel veel kritiek krijgen, maar zo gaat dat'', zei Hodgson. ''We zitten nog steeds 'gewoon' bij de laatste zestien. Onze tijd komt wel. Als we zo blijven spelen, ben ik voor niemand bang."

"Volgens mij heb ik nog nooit een Engels elftal gezien dat alle wedstrijden op een groot toernooi zó domineert als wij doen. Dat geeft me toch een goed gevoel. Het is alleen zaak dat we onze kansen gaan benutten.''

Engeland treft in de achtste finale de nummer twee van de nog onbesliste groep F met Portugal, Oostenrijk, Hongarije en IJsland.

Lees meer over:
Tip de redactie