De shirts van de Zwitserse spelers scheurden zondag in de EK-wedstrijd tegen Frankrijk (0-0) zo makkelijk door een fout in het productieproces.

Bij een klein aantal shirts is bij de producte de verkeerde afstelling gebruikt, zo meldt sportkledingfabrikant Puma maandag na eigen onderzoek. Het gaat alleen om shirts die zijn gemaakt voor de Zwitserse ploeg.

"We hebben een inventarisatie gemaakt en kunnen verzekeren dat dit niet nog eens gebeurt", aldus Puma in een verklaring.

Bij meerdere spelers van Zwitserland ging het shirt zondagavond in Lille kapot als daaraan werd getrokken. Puma begon een onderzoek en benadrukte dat het probleem zich niet heeft voorgedaan in de tien andere EK-wedstrijden van de vijf landen die shirts van Puma dragen.

Lekke bal

Behalve Zwitserland spelen ook Oostenrijk, Tsjechië, Italië en Slowakije in shirts van Puma. De Zwitserse aanvaller Xherdan Shaqiri grapte na de de wedstrijd tegen Frankrijk dat hij niet hoopt dat het kledingmerk ook condooms fabriceert.

Op Twitter was de kwaliteit van de shirts van Zwitserland een van de meest besproken thema's zondagavond, al kwam ook Adidas er niet goed vanaf. Een van de wedstrijdballen werd namelijk lek getrapt.