De Nederlandse hockeysters hebben zondag ook hun tweede wedstrijd op de Champions Trophy gewonnen. In Londen versloeg het team van bondscoach Alyson Annan Groot-Brittannië met 2-0.

Beide doelpunten kwamen voort uit een strafcorner. Lidewij Welten nam in het tweede kwart de openingstreffer voor haar rekening. Ze was in de zeventiende minuut het eindpunt van een goed uitgevoerde strafcornervariant en scoorde van dichtbij.

Maartje Paumen besliste het duel in het vierde kwart door de bal uit een strafcorner hard binnen te slaan. De aanvoerster had zaterdag al vier keer gescoord. Nederland won toen met 6-2 van Nieuw-Zeeland.

De overwinning op de Britteb was een opsteker. In aanloop naar de Champions Trophy oefende Nederland twee keer tegen Groot Brittannië, en dat was geen succes: 1-1 en 2-1 verlies.

Verenigde Staten

De derde wedstrijd van Oranje in de Champions Trophy is dinsdag tegen de Verenigde Staten. De laatste keer dat Nederland het toernooi won, was in 2011 in Amstelveen.

Argentinië was in vijf van de laatste zes edities de beste. De Zuid-Amerikaanse vrouwen versloegen zondag de Verenigde Staten met 4-1, na een gelijkspel tegen Groot-Brittannië op zaterdag (2-2).

Nederland, regerend olympisch- en wereldkampioen, is het enige land dat na twee wedstrijden zes punten heeft.