Voetbal

Lukaku vindt dat België 'met voeten heeft geantwoord' op kritiek

Romelu Lukaku had zaterdag met twee treffers een groot aandeel in de overtuigende 3-0 zege van België in het groepsduel met Ierland op het EK. De spits was blij dat de Belgen zich zo herstelden van de 2-0 nederlaag tegen Italië.

"Of we nu vertrokken zijn? Tegen Zweden wordt het ook niet makkelijk, maar we hebben eindelijk onze kwaliteiten getoond. We hebben met de voeten geantwoord op de kritiek", zei Lukaku voor de camera van Sporza.

Ook de aanvalsleider van Everton moest het ontgelden na de matige vertoning tegen Italië. Lukaku kwam toen amper in het stuk voor. Ook in de eerste helft tegen Ierland had de spits het lastig, maar gelijk na rust brak hij de ban door op fraaie wijze de 1-0 binnen te schieten. Later was hij ook verantwoordelijk voor de 3-0.

"Of dit mijn antwoord was op de kritiek die ik kreeg te verduren? Dit was een antwoord van de hele ploeg. We hebben goed voetbal gespeeld en hebben geen goals binnen gelaten. Dat is wat we moesten doen", aldus Lukaku.

Druk

De oud-speler van Chelsea voelde naar eigen zeggen weinig druk. "Ik wist dat ik een goed seizoen en een goede voorbereiding achter de rug had. Ik ben rustig gebleven. We hebben twee dagen geleden een meeting gehad met de hele ploeg en daar heeft iedereen zijn gevoelens eens kunnen uitspreken. Dat heeft ons goed gedaan."

Lukaku droeg zijn doelpunten op aan zijn moeder en zijn ploeggenoten. "Het is het belangrijkste dat de ploeg wint. Ik wil die beker winnen en dan met onze fans vieren in Brussel."

Wilmots

Bondscoach Marc Wilmots was eveneens niet onder de indruk van wat de media zeiden over het optreden van België tegen Italië. "Ik leef met kritiek, dat doet me niets. Ik ben 47 jaar en geniet van mijn werk. Het interesseert me niets als anderen negatief zijn."

Wilmots kreeg na de valse start op het EK tegen Italië onder meer het verwijt dat hij zijn ploeg te behoudend zou laten spelen. Tegen Ierland zette Wilmots drie nieuwe spelers in de ploeg, maar de bekritiseerde spits Lukaku mocht wel blijven staan. ''Ik heb gebluft'', zei de keuzeheer daarover.

Kevin De Bruyne, onzichtbaar tegen Italië, herstelde zich ook tegen Ierland. ''Ik heb op het veld geantwoord op de kritiek'', zei de spelmaker. ''Hopelijk zijn we nu los op dit EK.''

Tip de redactie