Russische atletiekbond overweegt schorsing aan te vechten bij CAS

Rusland hoopt ondanks de gehandhaafde schorsing van de internationale atletiekfederatie IAAF nog steeds met tachtig atleten af te reizen naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Zo reageerde voorzitter Alexander Zhukov zaterdag op de uitspraak van de IAAF vrijdag, waardoor Russische atleten niet welkom zijn op de EK in Amsterdam en de Zomerspelen in Brazilië.

De Russische atletiekbond legt zich niet neer bij de straf, stelde Zhukov. De preses overweegt naar het internationaal sporttribunaal CAS in Lausanne te stappen. Ook hoopt hij dat het international olympisch comité (IOC) dinsdag besluit om Russische atleten alsnog toe te laten tot de Spelen in Rio.

Neutrale vlag

De IAAF handhaafde de schorsing, omdat Rusland de afgelopen maanden niet voldoende zou hebben gebroken met de dopingcultuur in het land.

Voor Russische atleten die kunnen aantonen dat zij de afgelopen jaren niet zijn getest in Rusland, maar door andere landen met een erkend antidopingbeleid, blijft de deur op een kier staan. Zij kunnen mogelijk onder een neutrale vlag meedoen aan de Spelen.

Tip de redactie