Wielrennen

Kelderman baalt van 'slechte dag' in Ronde van Zwitserland

Wilco Kelderman raakte vrijdag tijdens de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland zijn leiderstrui kwijt. De kopman van Lotto-Jumbo sprak na afloop van de rit van een "slechte dag".

"Ik was gewoon niet goed genoeg vandaag", zei Kelderman op de website van zijn ploeg.

De 25-jarige Amersfoorter kon op de laatste klim de groep der favorieten niet meer volgen en kwam twee minuten na de winnaar Tejay Van Garderen over de streep. In het klassement zakte hij naar een negende plaats met een achterstand van 1.39 minuten op de nieuwe leider Warren Barguil.

"Ik reed al meteen tegen mijn limiet aan en mijn benen draaiden gewoon niet goed. Dan moet je al snel je eigen tempo kiezen. Vooral de open stukken waar er wind stond waren erg zwaar", aldus Kelderman.

Hij ziet desondanks niet op tegen de tijdrit van zaterdag over zestien kilometer. "Die tijdrit moet mij wel liggen. En voor een tijdrit ben ik altijd gemotiveerd dus kijk ik uit naar zaterdag."

De gele trui heeft Kelderman nu wel zo'n beetje uit zijn hoofd gezet. "Winnen of een podiumplek wordt lastig, maar ik ga zeker nog voor een top vijf notering. Het is afwachten hoe het klassement er zaterdagmiddag bij staat."

Tip de redactie