Voetbal

Opgelucht FC Twente wil streep zetten onder verleden

Interim-bestuurder Onno Jacobs heeft vrijdagmiddag verheugd gereageerd op de beslissing van de beroepscommissie om FC Twente in de Eredivisie te houden. 

''Wij zijn natuurlijk ingenomen met deze beslissing'', aldus Jacobs in een eerste reactie op de clubsite van FC Twente. "We moeten nog stappen zetten om definitief gezond te worden, maar daar hebben we alle vertrouwen in."

De licentiecommissie wilde de club uit Enschede laten degraderen op basis van het financiële wanbeleid van de afgelopen jaren.

De beroepscommissie oordeelt echter dat FC Twente niet gestraft kan worden voor de fouten uit het verleden, omdat het er alles aan gedaan heeft om schoon schip te maken. FC Twente mag in de Eredivisie blijven en komt weg met een boete van 181.000 euro. 

"Wij willen nogmaals benadrukken dat FC Twente zich schaamt voor het gevoerde beleid in de achterliggende periode", zegt Jacobs. "Daarover geen discussie. FC Twente heeft daarvoor ook terecht moeten boeten."

Sponsor

Shirtsponsor TonZon wil de helft van de boete betalen. "Dat de club bewaard blijft, is goed nieuws", zei directeur Ton Willemsen van het Enschedese isolatiebedrijf tegen de NOS.

"Heel Twente is blij. We verhogen de bijdragen van vorig jaar met 90.000 of 100.000 euro. Als ze ons nog op het shirt willen hebben natuurlijk. Misschien kunnen ze de ruimte wel heel goed verkopen aan een andere partij."

Video: Reactie FC Twente op beslissing 

Streep

Het bestuur van FC Twente wil snel schakelen en zich richten op een nieuw seizoen in de Eredivisie. 

''Wij hopen dat we nu een streep kunnen zetten onder het verleden. Er is voor FC Twente veel werk aan de winkel, want door dit alles is een grote achterstand ontstaan wat betreft de voorbereidingen op het nieuwe seizoen."

Zo heeft FC Twente door de onzekerheid over de toekomst nog geen enkele seizoenskaart kunnen verkopen. "De schatkist moet gevuld worden", beseft Jacobs. "Door de geweldige steun en support zijn we deze moeilijke maanden doorgekomen. Nog moeten we nog stappen zetten om uit categorie 1 te komen."

Van Oostveen

Door de uitspraak van de beroepscommissie moet De Graafschap volgend seizoen toch in de Jupiler League spelen. De ploeg uit Doetinchem denkt na over juridische stappen, maar Jacobs maakt zich geen zorgen.

"De Graafschap heeft die mogelijkheden. Maar wij hebben zojuist een felicitatie van directeur Bert van Oostveen ontvangen, dus we gaan ervan uit dat we in de Eredivisie spelen."

Lees meer over:
Tip de redactie