Voetbal

De Graafschap overweegt stappen na uitspraak beroepscommissie

De Graafschap heeft vrijdag met grote verbazing gereageerd op de uitspraak van de beroepscommissie van de KNVB, waardoor FC Twente alsnog in de Eredivisie mag blijven en De Graafschap definitief degradeert.

"Ik vind dit besluit zeer vreemd. Wij hadden dit niet verwacht, ik denk niemand", aldus technisch directeur Peter Hofstede van de club uit Doetinchem tegenover Voetbal International.

Hij sluit juridische stappen niet uit. "We gaan nu kijken hoe we verder moeten en gaan overleggen met onze jurist. We gaan bespreken wat we moeten doen."

De Graafschap, dat als zeventiende eindigde in de Eredivisie, verloor in de play-offs over twee wedstrijden van Go Ahead Eagles en zit daardoor sinds 22 mei in onzekerheid over volgend seizoen.

Gegijzeld

"Wij zijn 27 dagen lang gegijzeld. Er is een uitspraak geweest van de licentiecommissie. Ik neem aan dat daar mensen zitten die verstand van zaken hebben en diep op de materie zijn ingegaan. Dat is later ook nog eens bekrachtigd door de burgerrechter."

"Dan komt er nu een uitspraak van de beroepscommissie. Ik neem aan dat daar ook intelligente mensen zitten. Dan verbaast het mij zeer dat zij zeggen: de licentiecommissie heeft alles verkeerd gedaan", stelt Hofstede.

De club heeft door de onzekerheid nog geen nieuwe spelers aan kunnen trekken.

Lees meer over:
Tip de redactie