Ajax heeft vrijdag de transfer van Mateo Cassierra afgerond. De 19-jarige spits uit Colombia tekent voor vijf jaar in Amsterdam.

Ajax kwam eerder deze week al tot een akkoord met Cassierra en zijn club Deportivo Cali. Met de overgang is naar verluidt een transfersom van 5,5 miljoen euro gemoeid.

Cassierra debuteerde in 2015 op het hoogste niveau van Colombia en maakte tot nu toe twaalf competitiedoelpunten. 

De Colombiaan is de eerste aankoop voor de ploeg van trainer Peter Bosz.

''Ik ben erg blij om hier te zijn'', reageerde Cassiera bij zijn presentatie. ''Ik ken veel grote namen uit het verleden: Johan Cruijff, Marco van Basten en Luis Suarez. Ajax heeft een prachtige historie. Fantastisch dat ik het Ajax-shirt mag gaan dragen. Dit is een droom die uitkomt."

Cassierra voetbalde in eigen land met Casierra op zijn rug. Onder die naam kreeg hij ook een eigen pagina op Wikipedia. Bij aankomst in Amsterdam bleek echter dat zijn achternaam twee letters 's' telt. Hij leverde met zijn paspoort overtuigend bewijs.

Video: Doelpunten Cassierra voor Deportivo Cali in Colombia

Doelpunten Casierra voor Deportivo Cali in Colombia
Doelpunten Casierra voor Deportivo Cali in Colombia

Milik

Ajax was al langer op zoek naar een centrumaanvaller. De club is in afwachting wat er gaat gebeuren met Arek Milik.

De Pool, op dit moment actief op het EK, staat in de belangstelling van verschillende clubs. Cassierra is nog niet de gedroomde vervanger voor Milik. Bij een vertrek van de Pool wil de club Klaas-Jan Huntelaar tot een terugkeer verleiden.