Feyenoord heeft zich vrijdag versterkt met spits Nicolai Jörgensen. De Deens international heeft een contract tot medio 2021 getekend in De Kuip. 

Jörgensen komt over van FC Kopenhagen, waar hij de afgelopen jaren onder contract stond. Afgelopen seizoen won hij de dubbel met de Deense topclub.

De 25-jarige aanvaller is de eerste aankoop van Feyenoord voor volgend seizoen. De Rotterdammers wisten eerder Dirk Kuijt en Karim el Ahmadi langer aan zich te binden. 

Jörgensen gaat bij Feyenoord met rugnummer negen spelen.

"Ik ben heel blij met Feyenoord. Vanaf de eerste dag heb ik een heel goed gevoel bij deze club en ik kijk er enorm naar uit hier de komende jaren te spelen. Ik kan niet wachten om te beginnen", aldus de Deen op de site van Feyenoord.

"Feyenoord is een topclub in Nederland, met een grote en fanatieke achterban. Samen met een vriend keek ik vaak naar het Nederlandse voetbal. De club heeft afgelopen seizoen de beker gewonnen, net als FC Kopenhagen. Verder ken ik natuurlijk Jon Dahl Tomasson, die hier heel succesvol is geweest", zegt Jörgensen.

Fysiek sterk

De 1,90 meter lange Jörgensen heeft zestien interlands achter zijn naam staan. Hij maakte naam bij het Deense Akademisk en vertrok in 2010 naar Bayer Leverkusen. Daar wist hij nooit door te breken.

De Duitse club verhuurde hem aan 1. FC Kaiserslautern en daarna aan FC Kopenhagen, waar hij nog één jaar onder contract stond.

''Hij is een balvaardige en tegelijk fysiek sterke aanvaller, die niet alleen scorend vermogen heeft maar ook de kwaliteiten om de ploeg beter te laten spelen'', reageert technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord. ''We volgen Nicolai al langere tijd en zijn ervan overtuigd dat hij een echte versterking voor ons is.''

Jörgensen scoorde het afgelopen seizoen vijftien keer in 31 competitieduels en leverde bovendien zeven assists.