SC Cambuur heeft vrijdag Rob Maas aangesteld als nieuwe trainer. De 46-jarige trainer is in Leeuwarden de opvolger van Marcel Keizer, die eerder deze maand naar Jong Ajax vertrok.

Maas heeft een contract getekend voor één seizoen, met een optie voor nog een jaar.

“We zijn zeer zorgvuldig te werk gegaan en hebben veel gesprekken met verschillende mensen gevoerd", aldus aldus technisch directeur Henry van der Vegt op een persconferentie. "Bij Rob was het gevoel meteen goed. Met name door de energieke, aanvallende manier van voetballen waar hij voor staat."

Maas was afgelopen seizoen hoofdtrainer bij Vitesse, nadat Peter Bosz overstapte naar Maccabi Tel Aviv.

Vitesse eindigde op de negende plaats in de Eredivisie, waardoor de Arnhemmers zich niet plaatsten voor de play-offs voor Europees voetbal. Vanwege de teleurstellende prestaties vertrok Maas bij Vitesse.

Grim

Fred Grim was eerder in beeld voor de functie van hoofdtrainer, maar de trainer van Jong Oranje werd door de KNVB aan zijn contract gehouden.

Maas, als speler onder meer actief bij Feyenoord en RKC, werkte eerder als assistent-trainer bij RKC Waalwijk in het seizoen 2013/2014. Van der Vegt was technisch directeur bij RKC.

Cambuur werd afgelopen seizoen laatste in de Eredivisie en degradeerde naar de Jupiler League. Trainer Henk de Jong werd gedurende het seizoen ontslagen, waarna de ploeg onder Keizer degradatie niet wist te voorkomen.