Voetbal

Advocaat technisch adviseur ADO, Jansma treedt toe tot rvc

Dick Advocaat gaat ADO Den Haag komend seizoen adviseren over technische zaken. Kees Jansma treedt zo goed als zeker toe tot de Raad van Commissarissen (rvc).

Advocaat zal zijn werkzaamheden in Den Haag op vrijwillige basis uitvoeren, zo laat ADO vrijdag weten op de clubsite

De 68-jarige coach gaat zijn adviserende rol bij de Eredivisieclub combineren met de functie als assistent-trainer bij het Nederlands elftal. 

Advocaat is blij dat de KNVB hem ruimte geeft om bij ADO aan de slag te gaan. "Ik vind het gewoon hartstikke leuk om, waar kan, te helpen. Er is nog een lange weg te gaan naar stabiliteit. Alle partijen in en om de club moeten schouder-aan-schouder aan de slag."

ADO zit sinds enkele weken zonder technisch manager nadat het contract van John Metgod niet werd verlengd. Algemeen directeur Mattijs Manders is dan ook in zijn nopjes met de hulp van Advocaat.

"De naam en faam van Dick is genoegzaam bekend. Hij is voor onze club van meer dan toegevoegde waarde. De Raad van Commissarissen, onder leiding van de heer Wang, voelt zich daardoor gesterkt bij de plannen om de club op termijn naar een hoger niveau te tillen."

Jansma

Naast de komst van Advocaat zal Jansma toetreden tot de Raad van Commissarissen. ADO en de oud-perschef van Oranje hopen deze week de gesprekken af te ronden. 

"Net als adviseur Advocaat ben ik op afstand betrokken bij de club", zegt Jansma in een eerste reactie op Twitter. De Hagenaar blijft dan ook actief als presentator van FOX Sports.

Ook oud-speler Martin Toet zal binnenkort deel uitmaken van de rvc, die wordt gevormd door eigenaar Wang, Jansma, Martin Jol en Wim Deetman.

Tip de redactie