Voetbal

Bondscoach Löw heeft vrede met punt tegen Polen

Bondscoach Joachim Löw van Duitsland had donderdagavond vrede met het doelpuntloze gelijkspel van zijn ploeg tegen Polen in de tweede groepswedstrijd van het EK.

''Alles bij elkaar genomen is het gelijkspel volkomen terecht, dus we moeten leven met een punt. We hebben goed verdedigd en amper kansen weggegeven'', aldus Löw na afloop.

Duitsland en Polen zorgden in het Stade de France voor het eerste doelpuntloze gelijkspel van het EK. Löw is positief over de eigen defensie, maar moet wel concluderen dat zijn aanvallers te weinig kansen creërden. 

''De instelling was goed, maar we hebben weinig oplossingen gevonden tegenover het Poolse spel. Ze hebben zich goed op ons ingesteld en weinig ruimte weggegeven."

Achtste finales

Ondanks het gelijkspel heeft Duitsland net als Polen nog goede papieren om zich te kwalificeren voor de achtste finales. Een punt voor Duitsland in de slotwedstrijd tegen Ierland is al genoeg voor de volgende ronde. 

Löw verwacht dat zijn ploeg vanaf de knock-outfase nog beter uit de verf komt. "We zullen ons kwalificeren en bereiken wat we willen. Na de groepsfase zullen de wedstrijden ook meer open worden.''

Tip de redactie