Duitsland en Polen spelen doelpuntloos gelijk op EK

Duitsland en Polen hebben donderdagavond hun tweede groepswedstrijd op het EK beslecht in een gelijkspel. Het bleef 0-0 in het Stade de France.

In de eerste helft vielen er weinig kansen te noteren. Na rust werd het spel attractiever en had onder anderen Arek Milik grote kansen op een doelpunt, maar de spits van Ajax speelde een ongelukkige wedstrijd.

Bij Duitsland begon Mats Hummels weer in de basis. De 27-jarige verdediger ontbrak vorige week nog tegen Oekraïne (2-0 winst) wegens een kuitblessure. 

Het eerste doelpuntloze gelijkspel dit EK stond onder leiding van scheidsrechter Björn Kuipers.

Door de remise komen Duitsland en Polen op vier punten te staan in groep C. Noord-Ierland, dat eerder op de avond met 2-0 won van hekkensluiter Oekraïne, staat derde met drie punten. 

Oekraïne heeft nog geen enkel punt bemachtigd en is als eerste land dit EK uitgeschakeld.

Evenwicht

In de eerste helft hielden Duitsland en Polen elkaar goed in evenwicht. Duitsland had moeite om grote kansen te creëren tegen een compact Polen dat via de counter gevaarlijk hoopte te worden.

De beste kans van de eerste helft was na vier minuten voor Mario Götze. De als spits geposteerde middenvelder van Duitsland kopte een voorzet van Julian Draxler over het doel van Lukasz Fabianski. 

Tien minuten later schoof Toni Kroos een voorzet enkele meters naast na goed voorbereidend werk van Thomas Müller. Polen doemde voor rust bij vlagen op rond het strafschopgebied van Duitsland, maar echte kansen wist de ploeg niet te creëren. 

Milik

Desondanks had Polen na nog geen dertig seconden spelen in de tweede helft al op voorsprong moeten komen. Milik verzuimde van dichtbij een afgemeten voorzet achter doelman Manuel Neuer te werken. 

De spits van Ajax had sowieso zijn dag niet. Veel acties mislukten en bovendien stond zijn vizier niet op scherp. Zo schoot de Pool een vrije trap naast en ging een goede kans in rook op na een glijpartij in het strafschopgebied. 

Aan de andere kant was Mesut Özil dicht bij de openingstreffer, maar het schot van de middenvelder werd door Fabianski nog net over de lat getikt. 

Duitsland sluit de groepsfase af tegen Noord-Ierland, Polen neemt het in de laatste wedstrijd op tegen Oekraïne.

Tip de redactie