Voetbal

Bondscoach Hodgson kan geluk niet op na late zege Engeland

Bondscoach Roy Hodgson van Engeland hield donderdag een geweldig gevoel over aan de late zege van Engeland op Wales in Lens (2-1).

De Engelsen stonden bij rust nog op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Gareth Bale. Invaller Jamie Vardy tekende voor de 1-1, waarna de eveneens ingevallen Daniel Sturridge in de blessuretijd de zege veiligstelde.

"Het is lang geleden dat mijn staf en ik zo hard hebben gejuicht na een doelpunt", zei een euforische Hodgson na afloop. "Dit is geweldig. De treffer van Bale bracht ons onder druk. Dan is het heel lekker dat beide invallers scoren."

Door de nipte zege heeft Engeland goede papieren om de achtste finales te bereiken. De druk op Hodgson neemt iets af, ook al kreeg de coach wederom veel kritiek door zonder Vardy aan de wedstrijd te beginnen.

"We hebben lang nagedacht over de basiself, maar ik was niet van plan om allerlei eieren te breken met een grote stok", doelt Hodgson aan het vasthouden van zijn systeem. "Toch hield ik Vardy en Sturridge bewust achter de hand. De goal van Bale bracht dat traject in versnelling en uiteindelijk is het goed afgelopen."

Bale

Doelpuntenmaker Bale van Wales hield ondanks de nipte nederlaag een trots gevoel over aan het duel met Engeland.

"Natuurlijk is het resultaat ongelooflijk teleurstellend, maar ik ben heel trots op iedereen. We hebben alles gegeven en meer kunnen we niet doen", zei de sterspeler van Real Madrid.

Wales deelt in groep B de tweede plek met Slowakije en speelt maandag nog tegen Rusland. Bale heeft vertrouwen in het veiligstellen van de tweede plek. "We zijn teleurgesteld, maar van binnen nog sterk. Het toernooi is nog niet voorbij. We zullen blijven vechten voor de achtste finales."

Lees meer over:
Tip de redactie