Formule 1

Verstappen kijkt uit naar 'interessant' lang recht stuk in Baku

Max Verstappen begint vrijdag, net als alle andere coureurs, zonder enige echte ervaring in Baku. Daar wordt dit weekend gestreden om de Grand Prix van Europa.

"Dat betekent dat iedereen vanaf nul begint en dat vind ik altijd leuk", blikte Verstappen woensdag vooruit op de race in Azerbeidzjan.

Zijn vader Jos Verstappen reed al wel eens in Baku. "Ik heb die race online teruggekeken. Sommige delen van de baan zijn goed te vergelijken", analyseerde de coureur van Red Bull Racing. "De baan ziet er erg interessant uit, vanwege het lange rechte stuk."

"Het wordt dus moeilijk om te bepalen hoe we de vleugel afstellen. Je wilt altijd zoveel mogelijk downforce op een stratencircuit, maar vanwege het rechte stuk moeten we een compromis vinden."

Snelheid

Helmut Marko, topadviseur van Red Bull, vreest dat Verstappen en zijn teamgenoot Daniel Ricciardo op het 2,2 kilometer lange rechte eind ruim een seconde verliezen op de concurrentie. "Dat extreem lange stuk is duidelijk niet in ons voordeel", voorspelde de Oostenrijker dinsdag al.

De Renault-motor van Red Bull, die officieel als Tag Heuer te boek staat, is weliswaar verbeterd, maar haalt nog altijd niet de topsnelheid van Mercedes en Ferrari.

Dat bleek ook tijdens de afgelopen Grand Prix van Canada, waar Red Bull tekortkwam voor het podium. Verstappen eindigde daar als vierde, Ricciardo als zevende.

Tip de redactie