Wielrennen

Gewilde Kruijswijk hoopt dat Lotto-Jumbo meer inzet op klassement

Steven Kruijswijk heeft na zijn prestaties in de Giro d’Italia geen gebrek aan interesse van andere ploegen. De 29-jarige renner hoopt echter tot een overeenstemming te komen met zijn huidige ploeg Lotto-Jumbo. 

Kruijswijk, die uiteindelijk vierde werd in de Ronde van Italië, is in bezit van een aflopend contract. "Hopelijk vinden we een oplossing, maar er zijn natuurlijk meerdere teams geïnteresseerd nadat ik zo dicht bij winst was in de Giro. Ik moet nu gaan bekijken wat het beste voor mij zou zijn."

"In de toekomst wil ik graag een grote ronde winnen of op het podium terecht komen, om zo'n resultaat te behalen moet ik in de beste situatie terechtkomen", vervolgt Kruijswijk in gesprek met Cyclingnews.

Mocht het uiteindelijk tot contractverlenging bij Lotto-Jumbo komen dan moet er wel iets veranderen bij de ploeg, zo denkt de Brabander. "Ik denk dat zij ook gezien hebben dat wanneer je in een winnende positie zit, en ik heb bewezen dat ik in die positie terecht kan komen, je een sterker team nodig hebt."

"Dat is het grote verschil met teams als Sky, Astana en Movistar. Zij richten zich alleen op het klassement. Dat moeten wij dat de volgende keer misschien ook doen en daar dan ook de renners voor meenemen. Twee of drie klimmers met ervaring zou voor mij al verschil maken", besluit Kruijswijk.

Val

De Brabander leek op weg naar de eindoverwinning in de Giro van dit jaar en reed vijf dagen in de roze trui. Door een val in de negentiende etappe verloor hij zijn koppositie in het klassement. Mede door een blessure zakt Kruijswijk uiteindelijk naar de vierde plaats.

Kruijswijk rijdt sinds 2010 voor het team dat achtereenvolgens Rabobank en Belkin als sponsor had en nu de naam Lotto-Jumbo draagt.

Lees meer over:
Tip de redactie