Voetbal

Koeman begint Premier League met Everton tegen Tottenham Hotspur

Ronald Koeman begint als trainer van Everton aan de Premier League met een thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Manchester United speelt zijn eerste competitiewedstrijd onder trainer José Mourinho uit tegen Bournemouth, zo bleek uit het programma van de Premier League dat woensdag bekend werd gemaakt.

Arsenal start in het weekend van 13 augustus direct met een topper tegen Liverpool. Kampioen Leicester City gaat eerst op bezoek bij Hull City.

Trainer Josep Guardiola begint bij Manchester City met een thuiswedstrijd tegen Sunderland. Chelsea speelt de eerste competitiewedstrijd onder leiding van de Italiaan Antonio Conte thuis tegen stadgenoot West Ham United.

De eerste derby van Manchester tussen United en City staat op het programma voor 10 september op Old Trafford. 

Video: Koeman wil Everton kracht geven

Toffees

Tottenham is de enige topclub waar Everton de beginfase van de competitie op stuit. Na duels met West Bromwich Albion, Stoke City, Sunderland, Middlesbrough, Bournemouth en Crystal Palace, wacht zaterdag 15 oktober de volgende uitdaging voor Everton en Koeman. Manchester City is dan, in Manchester, de tegenstander.

Koeman werd dinsdag officieel gepresenteerd als nieuwe manager van de 'Toffees'.

Op Goodison Park is hij de opvolger van de Spanjaard Roberto Martinez, die vorige maand het veld moest ruimen bij de club uit Liverpool. De afgelopen twee seizoenen was Koeman trainer van Southampton, die hij achtereenvolgens een zevende en een zesde plaats bezorgde in de Premier League.

Bekijk het volledige programma van de Premier League

Tip de redactie