Voetbal

Feyenoord verhuurt middenvelder Schuurman aan Willem II

Feyenoord verhuurt Jari Schuurman voor het komende seizoen aan Willem II.

De 19-jarige middenvelder maakte het afgelopen seizoen deel uit van de selectie van trainer Giovanni van Bronckhorst. Hij kreeg pas in de laatste competitiewedstrijd tegen NEC speeltijd.

"Voor Jari is het belangrijk dat hij minuten gaat maken op het hoogste niveau, om zo een volgende stap in zijn ontwikkeling te zetten", aldus technisch directeur Martin van Geel.

"Dit in navolging van Calvin Verdonk, die het komend seizoen wordt verhuurd aan PEC Zwolle. Jari is een groot talent, maar had afgelopen seizoen te maken met veel concurrentie op zijn positie. Bij Willem II krijgt hij de kans om minuten te maken op het hoogste niveau."

Schuurman komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord en heeft nog een contract tot medio 2020 in Rotterdam. Hij is blij met de overstap.

"Ik kijk er naar uit om minuten te gaan maken in de Eredivisie. De trainer, Erwin van de Looi, speelde een belangrijke rol in mijn keuze voor Willem II. Ik denk dat ik bij die club een nieuwe stap in mijn ontwikkeling kan maken", aldus Schuurman.

Tip de redactie