Voetbal

Maradona gaat samenwerken met FIFA-voorzitter Infantino

Diego Maradona heeft dinsdag aangekondigd dat hij bij de FIFA gaat samenwerken met voorzitter Gianni Infantino.

De Argentijn bracht de afgelopen dagen met Infantino door in Parijs. Het is nog niet bekend welke functie Maradona precies gaat bekleden bij de wereldvoetbalbond.

''We willen het voetbal redden. De sport is kapotgemaakt door mensen van wie we de namen niet hoeven te noemen. Hoewel we er niet aan ontkomen Sepp Blatter en Julio Grondona te noemen", zei Maradona tegen de Argentijnse radiozender Radio La Red.

De FIFA heeft de ontmoeting bevestigd en spreekt van ''een zeer positief en constructief gesprek''. In een verklaring zegt de wereldvoetbalbond verder: ''Het is belangrijk dat legendes als Maradona zich inzetten voor de toekomst van het voetbal.''

Infantino, die eind februari werd benoemd tot voorzitter, raakte onlangs in opspraak na uitgelekte geluidsopnamen van een FIFA-vergadering. Daarin uit Infantino zijn onvrede over het hem voorgestelde salaris. 

Blatter, de veelbesproken oud-voorzitter van de FIFA, werd onlangs opgevolgd door Infantino. Grondona, de omstreden oud-voorzitter van de Argentijnse voetbalbond waar Maradona op doelt, overleed twee jaar geleden.

Tip de redactie