Voetbal

Pellè dankt Koeman en Feyenoord na doelpunt tegen België

Graziano Pellè had maandag na afloop van de gewonnen EK-wedstrijd van Italië tegen België (2-0) lovende woorden over voor trainer Ronald Koeman en zijn oude club Feyenoord. 

"Ik moet de mensen bedanken die in mij hebben geloofd, waaronder Koeman. Feyenoord was het begin van een ander leven voor mij", zei Pellè, die maandag in de blessuretijd voor de 2-0 zorgde, tegen de NOS.  

De 30-jarige spits werd na mislukte avonturen bij onder meer AZ, Parma en Sampdoria door Koeman in 2012 naar Feyenoord gehaald, waar hij uitgroeide tot vaste kracht. Pellè dwong met zijn prestaties een plek in de Italiaanse selectie af.

"Mijn doel was om in het nationele elftal te komen en belangrijk te zijn door doelpunten te maken. Dat is gelukt en daar geniet ik nu enorm van", aldus de huidige spits van Southampton.

Mede door het doelpunt van Pellè tegen België gaat Italië nu aan de leiding in groep E. Pellè vond de zege terecht. "België heeft een heel sterk team, maar dan vooral op papier. Op het veld waren wij beter."

Spirit

Bondscoach Antonio Conte vond vooral dat zijn ploeg tegen België heeft laten zien dat het gezamenlijk wil vechten voor een goed resultaat. 

"In zo'n eindtoernooi heb je een bepaalde teamspirit nodig en spelers die voor elkaar willen werken. Het doet me dan ook goed om zelfs op de bank blije spelers te zien", aldus Conte, die zich aansluit bij de woorden van Pellè. 

"De wedstrijd heeft aangetoond dat voetbal onvoorspelbaar is. Je moet je op het veld bewijzen en dat hebben wij gedaan."

Desondanks waakt Conte voor te veel optimisme om een herhaling van het het WK van 2014 te voorkomen. De 'Azzurri' wonnen in Brazilië de openingswedstrijd tegen Engeland, maar werden na nederlagen tegen Costa Rica en Uruguay toch uitgeschakeld in de groepsfase.

''We hebben nog steeds een open wond van twee jaar geleden'', benadrukte Conte. "We mogen vandaag dus heel blij zijn met de zege op België, morgen ook nog een beetje, maar daarna gaat de focus volledig op de komende wedstrijd tegen Zweden. Ons doel blijft hetzelfde, we willen de volgende ronde halen."

Tip de redactie