Voetbal

PSV begint competitie tegen FC Utrecht, Ajax op bezoek bij Sparta

Landskampioen PSV begint het nieuwe seizoen op zaterdag 6 augustus met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Ajax gaat die zondag op bezoek bij promovendus Sparta. 

Dat blijkt uit de conceptversie van het programma voor de Eredivisie. NEC en PEC Zwolle trappen het seizoen op vrijdag 5 augustus af in Nijmegen.

Net als Ajax en PSV begint ook Feyenoord met een uitwedstrijd aan het seizoen 2016/2017. De Rotterdammers gaan zondag 7 augustus op bezoek bij FC Groningen. 

De eerste topper wordt zondag 18 september in Eindhoven afgewerkt en gaat tussen PSV en Feyenoord. De landskampioen en bekerwinnaar treffen elkaar ook al op 31 juli in Amsterdam in de strijd om de Johan Cruijff Schaal.

De eerste Klassieker staat gepland op 23 oktober in Rotterdam. Op 2 april treffen Ajax en Feyenoord elkaar in de Arena. In speelronde 32 spelen de Amsterdammers nog een uitwedstrijd tegen PSV.

De Eindhovenaren sluiten de competitie af met een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. Ajax gaat die 14 mei op bezoek bij Willem II en Feyenoord speelt thuis tegen Heracles Almelo.

FC Twente

De KNVB heeft in de conceptversie van het programma FC Twente en De Graafschap zowel in de Eredivisie als de Jupiler League ingedeeld.

De licentiecommissie wil Twente laten degraderen naar de Jupiler League vanwege het financiële wanbeleid van de afgelopen jaren, maar de club uit Enschede is in beroep gegaan. Die procedure loopt nog.

Als de landskampioen van 2010 definitief degradeert, dan neemt nummer zeventien De Graafschap de plek in die Twente achterlaat.

Lees meer over:
Tip de redactie