Basketbal

Warriors laten eerste kans op NBA-titel liggen

Golden State Warriors zijn er in de nacht van maandag op dinsdag nog niet in geslaagd om de NBA-titel te verzilveren. Cleveland Cavaliers won de vijfde onderlinge wedstrijd in Oakland met 112-97.

De stand in de best-of-sevenserie komt daarmee op 3-2 te staan voor de Warriors. Daarmee is de strijd om de NBA-titel nog niet beslist.

LeBron James en Kyrie Irving hadden een belangrijk aandeel in de cruciale zege van de Cavaliers door ieder 41 punten te scoren. Dat is nog nooit eerder voorgekomen in een NBA-finale.

Klay Thompson was maandag voor de thuisploeg op schot met 37 punten, waarvan zes driepunters. Stephen Curry was op dreef met 25 punten met vijf driepunters, zeven rebounds, vier assists en twee geblokkeerde schoten.

Video: Samenvatting Warriors-Cavaliers

Zesde wedstrijd

De Warriors krijgen donderdag in de zesde wedstrijd van de onderlinge strijd opnieuw een kans om zich te verzekeren van de eindzege.

Van de 32 keer dat een club in de finale van de NBA met 3-1 achter stond, lukte het geen enkel team om die achterstand goed te maken en alsnog de titel te pakken.

Tip de redactie