Voetbal

Mexico als groepswinnaar door naar kwartfinale Copa America

Mexico is maandagnacht na een gelijkspel tegen Venezuela op de Copa America als poulewinnaar van groep C geëindigd. De laatste groepswedstrijd eindigde in Houston in 1-1.

Venezuela opende sterk en scoorde al na tien minuten. José Manuel Velázquez schoot de bal raak na een voorzet van Christian Santos.

Aan de andere kant kreeg de Mexicaan Jesus Corona gedurende de wedstrijd en aantal mooie kansen om te scoren, maar de oud-speler van FC Twente wist pas in de tachtigste minuut de bal in het Venezolaanse doel te krijgen.

Bij Mexico begonnen verder PSV'ers Andres Guardado en Hector Moreno in de basis. De ploeg van bondscoach Juan Carlos Osorio won in de groep eerder van Uruguay (3-1) en Jamaica (2-0).

Als groepswinnaar neemt Mexico het in de kwartfinales op tegen Chili. Venezuela treft Argentinië in de strijd om een plek bij de laatste vier.

Uruguay

Uruguay sloot een teleurstellend verlopen Copa America toch nog af met een overwinning op Jamaica (3-0).

Abel Hernández, Je-Vaughn Watson (eigen doel) en Mathias Corujo waren trefzeker voor de ploeg van bondscoach Oscar Tabárez, die na twee nederlagen al was uitgeschakeld in de Verenigde Staten.

Luis Suarez, herstellende van een hamstringblessure, zat niet bij de Uruguayaanse selectie.

Lees meer over:
Tip de redactie