Voetbal

Fraser tekent voor twee jaar bij Vitesse

Henk Fraser verruilt ADO Den Haag voor Vitesse. De trainer tekent voor twee jaar bij de Arnhemse club.

De 49-jarige Fraser is maandagmiddag gepresenteerd bij Vitesse. Hij leidt op zondag 26 juni zijn eerste training bij de Arnhemmers.

"Iedereen wil graag werken bij een club met deze faciliteiten en potentie", zegt Fraser op de website van de club. "Ik heb nu al zin in de eerste training. De komende weken ga ik gebruiken om goed voorbereid op het veld op Papendal te staan."

Fraser is bij Vitesse de opvolger van Rob Maas, die vorige maand aan het einde van de competitie opstapte. Maas was op zijn beurt de opvolger van de in de winterstop vertrokken Peter Bosz.

De afgelopen drie seizoenen slaagde Fraser erin ADO Den Haag zonder het spelen van play-offs in de Eredivisie te houden. Het afgelopen seizoen eindigde de Haagse club op de elfde plaats.

Derde kopstuk

Fraser had bij ADO nog een contract tot medio 2017, waardoor Vitesse waarschijnlijk een afkoopsom voor hem betaalt. De oud-international is het derde kopstuk dat ADO in korte tijd verlaat.

Begin deze maand vertrok technisch manager John Metgod omdat zijn contract niet werd verlengd. In april moest algemeen directeur Jan Willem Wigt het veld ruimen omdat hij niet voor kwam in de plannen van de Chinese eigenaar Wang Hui.

Lees meer over:
Tip de redactie